Regala un somriure més blanc aquest Nadal

Els blanquejaments dentals són un tema conegut per tots, i són molts els pacients que venen a la nostra consulta sol·licitant aquest tipus de tractament.

Gràcies als blanquejamets aconseguim solucionar amb èxit problemes de tincions, tant extrínseques (externes) com intrínseques (internes). En cas de les tincions extrínseques, blanquegem les dents que a causa del pas del temps i després de l’agressió d’agents externs han anat perdent el seu color natural. Això s’aconsegueix amb l’acció oxidant del peròxid d’hidrogen o el peròxid de carbamida a una alta concentració, que aconsegueixen eliminar els pigments.

Les tincions intrínseques són aquelles degudes a la presa de certs medicaments (tetraciclines) o compostos fluorats durant el període de formació de les dents. En aquest cas, resulta més complicat i lent aconseguir uns resultats a l’alçada de les expectatives del pacient, sent de pronòstic reservat. Les dents que han patit tincions per tetraciclines o aigües fluorades tenen una aparença grisosa, en bandes o amb taques marrons, respectivament.

Al llarg dels anys s’han desenvolupat diferents tècniques de blanquejament dental, i cada una té les seves indicacions específiques. Per exemple, existeixen procediments clínics que utilitzen làmpades de llum LED o ultraviolada per fotoactivar els compostos oxidants. Una altra opció, és que el pacient s’apliqui el producte blanquejador còmodament a casa seva mitjançant l’ús de fèrules transparents. Finalment, per a determinats casos podem utilitzar una tècnica combinada, de sessions a clínica junt amb sessions ambulatòries (a casa). Un tractament ben planificat i controlat no té per què donar problemes de sensibilitat, ja que avui en dia existeixen moltes mesures al nostre abast per prevenir i eliminar aquests efectes.

Dia rere dia estem exposats a grans dosis de publicitat sobre productes que, en teoria, eliminen les tincions fosques de les nostres dents en qüestió de setmanes. Però la realitat és que els resultats disten molt del que els pacients esperen. Aquest tipus de productes comercialitzats en el mercat difícilment podran aconseguir blanquejar les teves dents, ja que els únics que tenen l’autoritat legal per a administrar substàncies blanquejadores a la concentració necessària són els Odontòlegs. Per això, si vols realizar-te un blanquejament, et recomanem que ho deixis en mans de professionals com les que pots trobar als Centres d’Odontologia Integrada Miret-Puig (de Mollerussa), de la Segarra, Ribera del Sió o de la Seu d’Urgell.

Els blanquejments dentals suposen també un tractament molt atractiu per a certes clíniques dedicades a l’estètica corporal. Tot i això, has de saber que és fonamental que un Odontòleg controli el tractament, ja que existeixen diferents camins per arribar a solucionar un problema de color. Cada pacient necessita un tipus de procediment específic i adequat a les seves necessitats, amb el fi d’evitar i prevenir l’acció dels efectes no desitjats. L’equip d’odontòlegs experts en estètica dentals dels Centres d’Odontologia Integrada Miret-Puig de Mollerussa s’asseguren d’oferir-te la millor opció per a la teva situació, valorant cada detall i seguint de molt a prop la resposta dels teus teixits dentaris.

Els beneficis dels blanquejaments dentals duren diversos anys, però el seu èxit i la seva duració també depenen de l’estil de vida de cada pacient. Els factors que disminueixen els efectes d’un blanquejament dental són el tabaquisme i la ingesta de begudes com el vi, cafè i té…

Aprofita les diferents promocions de Nadal que tens ja disponibles al Centre d’Odontologia Integrada Miret-Puig.

Truca’ns i regala’t un somriure més blanc!!!